Tekoäly- ja ohjelmistorobotiikka 2021
Kampanja 14.04.2021 - 31.12.2021
Kokeiluhaku on auki 14.4.2021 - 12.5.2021. Rahoitusta saavat kokeilut käynnistyvät loppukesästä 2021 ja kestävät noin kolme kuukautta.
Tekoäly- ja ohjelmistorobotiikka 2021 -kokeilukampanjalla tuetaan kaupungin henkilöstöä tekoälyn ja ohjelmistorobotiikan kokeilemisessa käytännössä. Tuoreimman kampanjan lisämausteena on prosessien liinaustuki osana ohjelmistorobotiikkakokeiluja.
Parhaille kokeiluehdotuksille on tarjolla rahoitusta kokeilun hankintaan max. 10 000 euroa / kokeilu. Kokeilujen toteutukset alkavat loppukesästä 2021 ja kestävät noin kolme kuukautta. Yhteensä rahoitusta on jaossa tässä kampanjassa 100 000 euroa.
Joten jos sinulla on tekoälyä tai ohjelmistorobotiikkaa hyödyntävä idea, jota haluaisit kokeilla käytännössä ja oppia aiheesta lisää, niin jätä ehdotus Kokeilukiihdyttämöön!
Tutustu kokeiluihin
Poimintoja ehdotuksista
Jätetyt ehdotukset näkyvät vain kirjautuneille kaupungin työntekijöille.
Kokeiluehdotuksen tekeminen
Kokeiluehdotusten hakuaika on umpeutunut tähän kampanjaan.
Kokeiluehdotusta voi muokata ja päivittää aina hakuajan loppuun asti. Kannustamme luonnostelemaan ehdotuksen Kokeilukiihdyttämön verkkosivuille mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ja jakamaan siitä yhteenvedon yrityskumppaneillemme. Näin voimme auttaa yrityskumppaneiden tuella sparraamaan kokeiluehdotusta paremmaksi ennen hakuajan päättymistä.
Sinun ei tarvitse olla tekoälyn, ohjelmistorobotiikan tai ICT:n ammattilainen osallistuaksesi hakuun. Riittää että olet tunnistanut datan, tekoälyn ja ohjelmistorobotiikan käytön mahdollisuuksia ja sinulla on ajatus miten näillä voisi ratkoa jotain tuttua ongelmaa uudella tavalla. Tästä voi syntyä idea jota kokeilla käytännössä.
Voit halutessasi tutustua Kokeilukiihdyttämön aiempiin kampanjoihin jätettyihin kokeiluehdotuksiin ja toteutettujen kokeilujen oppeihin. Näistä voi löytyä ideoita ja inspiraatiota oman kokeiluehdotuksen tuunaamiseksi.
Apua kokeiluehdotuksen tekemiseen
Kokeiluehdotusta tehdessä kannattaa tutustua tarjolla oleviin lähteisiin, jotka tarjoavat perustietoja kokeiluteemaan liittyen. Lisäksi kannattaa osallistua kampanjan infotilaisuuksiin ja sparrausklinikoille joissa saa apua yrityskumppaneilta.
Yhteystiedot
Tarvittaessa voit myös soittaa tai lähettää sähköpostia ja kertoa kokeiluideastasi ja tarpeestasi.
Kokeilukiihdyttämön projektiryhmän edustajat:
- Ville Meloni, Kokeilukiihdyttämöön ja kampanjaan liittyvät yleiset kysymykset (ville.meloni at hel.fi, 0400 260 000)
- Pasi Rautio, erityisesti datan ja tekoälyn hyödyntäminen sekä kokeiluhankintojen valmistelu, (pasi.rautio at hel.fi, 040 833 2528)
- Janne Kantsila, erityisesti RPA/ohjelmistorobotiikka, (janne.kantsila at hel.fi, 09 31027865)
- Kirsi Lehtinen, erityisesti lean-kehittäminen (kirsi.lehtinen at hel.fi, 09 310 43986)
Toimialakohtaisiin kysymyksiin vastaavat tarvittaessa:
Kuva-toimiala: Karoliina Korhonen (karoliina.korhonen at hel.fi, puh. 0403341690)
Kymp-toimiala: Saska Lohi (saska.lohi at hel.fi, puh. 0406823006)
Sote-toimiala: Mikko Hirvonen (mikko.hirvonen at hel.fi, puh. 040 8013313)
Kokeiluehdotuksen arviointikriteerit
Kokeiluehdotuksen arvioinnissa painotetaan kolmea osa-aluetta:
- Ratkaisun vaikuttavuus
- Oppiminen kokeilun aihealueen mahdollisuuksista ja tulosten hyödynnettävyydestä kaupungin palveluiden ja toiminnan parantamisessa
- Kokeilun toteuttamiskelpoisuus